Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Rólunk > Esettanulmányok > Poly tartálykocsi a Mont Blanc-on
Bauer_Polyfass P81_mit_Traktor_Frankreich_MontBlanc_BeaufortKaese
Beaufort, Franciaország

Ízletes sajt a Mont Blanc lábától

Ahhoz, hogy a híres Beaufort sajtok világszerte megfeleljenek az ínyencek elvárásainak, olyan családi gazdaságokra van szükség, mint André Blanc-Gonnet-é.

A Beaufort sajt különleges ízének egyik kulcsfontosságú összetevője az alpesi növények sokfélesége. Ezért olyan tehenekre van szükség, amelyek az Alpok meredek terepein is képesek legelni. André Blanc-Gonnet 120 tarentaise szarvasmarhája éppen ezzel a képességgel rendelkezik. Fiaival, Robynnal és Valentin-nal 1987 óta vezeti családi farmját Beaufort szívében, a Mont Blanc lábánál. A gazdaság 64 hektárt foglal magában a völgyben és több mint 300 hektárnyi hegyi rétet 2000 méteres magasságban, ahol a tehenek az év több mint hat hónapját töltik.

Kép 1 of 3
Bauer_Güllefass P81_Frankreich_MontBlanc_BeaufortKaese
Különleges kialakítás

Meggyőző technológia

„Régiónkban számos Bauer acél tartálykocsi dolgozik, ami azt jelenti, hogy már ismerjük a Bauer teljesítményét és minőségét” – magyarázza André Blanc-Gonnet az új és különlegesen jó kialakítású tartálykocsi megvásárlására vonatkozó döntést. A Bauer poliészter tartálykocsik speciális gél bevonattal rendelkeznek, amely tökéletesen védi a tartályt az UV-sugárzástól. A tartálykocsira szerelt excenteres csigaszivattyú is fontos tényező volt a döntésben: „Megakadályozza a hígtrágya habosodását, így a tartályt mindig teljesen tele lehet tölteni, ” – mondja Blanc-Gonnet.A tartálykocsira szerelt hígtrágyaelosztó két forgási irányával nagy rugalmasságot kínál.

„Mivel már egy teljes évet használjuk a tartálykocsit, elmondhatjuk, hogy nagyon elégedettek vagyunk. Időt takarít meg, és hatékonyabbá tesz bennünket” – mondja elégedetten André Blanc-Gonnet. Már fontolgatjuk egy szeparátor vásárlását is.

Bauer_Polyfass P81_André Blanc-Gonnet_Frankreich_MontBlanc_BeaufortKaese
Tartálykocsi. Szivattyú. Keverő.

Hatékonyság a BAUER-rel

A Bauer mezőgazdasági technológiája segít a gazdaság hatékony működésében: 2019 elején egy 8700 literes Bauer egytengelyes Poliészter 81-es tartálykocsit vásároltak. Ezen kívül a Blanc-Gonnet családnak már van egy Bauer hosszútengelyű LE szivattyúja, amelyet ma már a tartálykocsi feltöltésére is használnak. A 900 köbméteres hígtrágya aknában naponta kétszer egy Bauer MSXH keverőt is üzemeltetnek a telepen.

„A Bauer lefektette a hígtrágyakezelés alapjait. Játszunk a gondolattal, hogy vásároljunk egy szeparátort is. A szétválasztott hígtrágya könnyebben éri a növényeket, és csökken a kibocsátási veszteség is . Mind az alpesi növényzet minősége, mind a terméshozam növekszik. Ráadásul az elválasztott hígtrágya nem tapad annyira a fűhöz, ami azt jelenti, hogy a takarmányt tisztán tudjuk betakarítani.”