Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Rólunk > Esettanulmányok > Karácsonyfák Dániában
Bauer Beregnung Rainstar
Børkop, Dánia

A karácsonyfák öntözést is igényelnek

A népszerű nordmann fenyőt karácsonykor díszítik Európa számos országában. Dánia évente 10 millió fát termel ki, és 90 százalékát exportálja.

Dánia közepén, ahol általában búzát vagy más gabonát termesztenek, található a 100 hektáros Johansens Planteskole faiskola. Peter Ladegaard Jensen 1990-ben vásárolta meg, és jelenleg 50 dolgozót foglalkoztat a főszezonban. Körülbelül 50 növényfajtát termeszt, amelyeket erdőfelújításra, lavinavédelemre, temetőkre, kerti tereprendezésre, sövényre és egyebekre használnak, csemetéket és palántákat szállít a vásárlóknak Európa-szerte. A nordmann jegenyefenyők adják a legnagyobb arányt a faiskolai termékek között, és az ország méretéhez képest Dánia-szerte igen jelentős a karácsonyfaipar.

Bauer Beregnung Rainstar
KARÁCSONYRA KÉSZEN

Sok víz a homokos talajokhoz

A 100 hektáros faiskolában a növények egyenletes és optimális növekedése érdekében Peter Ladegaard Jensen a kilencvenes évek óta a hajtások és a fiatal növények hatékony öntözésében bízik. A jütlandi homokos talaj sok vizet igényel. Ez az oka annak, hogy a farm hét Bauer Rainstart üzemeltet áprilistól októberig. A még nagyobb kényelem és a jobb áttekinthetőség érdekében a két nemrég beszerzett gép SmartRain alkalmazással van felszerelve, amely lehetővé teszi a Rainstar öntöződobok okostelefonról történő felügyeletét és vezérlését.

„Nem engedek más márkát a területemre!” – állítja Ladegaard Jensen, aki kezdettől fogva meg volt győződve a Bauer termékek minőségéről, megbízhatóságáról és könnyű kezelhetőségéről. Nagyra értékeli azt az előnyt is, hogy minden gépet ugyanattól a gyártótól szerez be, ami egyszerűbbé teszi alkalmazottai számára a kezelést és a karbantartást.

 

Bauer Beregnung Rainstar
Boldog karácsonyt!

A Nordmann fenyő

  • A kiváló minőségű magvak Grúziából származnak.
  • 1m2-en belül 400-500 palánta csíráztatható.
  • Kb. 1 év múlva kiültetik őket.
  • Körülbelül 3 év elteltével a miniatűr jegenyefenyők 25 cm magasak, és európai termelőknek adják el, akik újra elültetik őket.
  • 7 évvel később készen állnak arra, hogy karácsonyfaként teljesítsék sorsukat, és ünnepi hangulatot kölcsönözzenek a nappaliknak Németországban, Olaszországban és Franciaországban. Boldog Karácsonyt!