Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Rólunk > Fenntarthatóság
fenntarthatóság
Egy zöldebb holnapért

Fenntarthatóság

A modern mezőgazdaságnak és a környezetvédelemnek van közös jövője. Az innovatív mezőgazdaság kulcsfontosságú része a teljes mértékben fenntartható földi élet hosszú távú koncepciójának.

Mi a Bauernél azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy vállalatunk működését a környezeti fenntarthatóságra összpontosítsuk, és olyan technológiákat fejlesszünk ki, amelyek megfelelnek a környezetünk iránti felelősségnek.

Egy zöld világért

Felelősek vagyunk a környezetünkért

„Egy zöld világért” filozófiánkkal fejezzük ki a környezetünkért érzett felelősségünket. Ahol csak lehetséges intézkedéseket teszünk az erőforrások megőrzésére és a fenntartható folyamatok kiépítésére. Ez vonatkozik gyártási módszereinkre, valamint termékeinkre és megoldásainkra. Azzal is tisztában vagyunk, hogy távolról sem merítettünk ki minden lehetőséget. Lépésről lépésre kell átalakítanunk a mezőgazdasági termelést a fenntarthatóság érdekében.

Ezt szem előtt tartva minden tevékenységünket a valóban fenntarható gazdaság gondolata hajtja. Az újrahasznosítás nem pusztán divatos kifejezés számunkra, alaposan átgondoltan építjük be folyamatainkba. Termékportfóliónk energiahatékony és víztakarékos szabályozási technológiákat, valamint az értékes trágyát alomanyaggá alakító rendszereket tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak a CO2-csökkentéshez. A Bauer termékek világszerte híresek hosszú élettartamukról.

fenntarthatóság
PROGRESSZÍV KÖRNYEZETI SZABVÁNYOK

Magas gyártási mélység

Gyáraink nagy gyártási mélysége segít csökkenteni a szállítást és a kapcsolódó környezeti hatásokat, például a CO2-kibocsátást és a zajt. Az alapanyag-, alkatrész- és szolgáltatási partnereinket lehetőség szerint a helyi régióból vonjuk be. Ez vonatkozik például a horganyzóüzemeinkre, valamint azokra az öntödékre, amelyekkel együtt dolgozunk.

Ausztria magas környezetvédelmi normáinak következetes betartása adott számunkra.

Folyamatosan dolgozunk azon is, hogy termelésünkben fokozzuk a digitalizáció szintjét, ami segít biztosítani az erőforrások és anyagok hatékony felhasználását.

fenntarthatóság
Termelésünk energiafüggetlen

A nap energiája

Ipari vállalkozásként sok energiára van szükségünk. 2017-ben egy 2,3 megawatt teljesítményű fotovoltaikus rendszert telepítettünk, amelynek éves teljesítménye körülbelül 2 600 000 kWh. Ez 685 háztartás átlagos áramfogyasztásának felel meg. Az energiaszükségletünk 100 százalékát a voitsbergi telephelyen a nap erejével állítjuk elő, így energiafüggetlenek vagyunk.

De nem álltunk meg itt: ennek a jövőbeli beruházásnak a részeként a voitsbergi telephelyünkön kiterjedt hőfelújításokat is végrehajtottunk. Egyes esetekben falaink és tetőink kétszerese az iparágban jellemző szigetelésvastagságnak. És ez valóban kifizetődik: a 4,2 millió kWh-s teljes energiaigényt 70 százalékkal csökkentették. Csak a homlokzatok szigetelése 705 000 kg-mal csökkentette a CO2-kibocsátást. A fotovoltaikus rendszer további 1 690 000 kg CO2-t takarít meg évente.

2.3 MW

A fotovoltaikus rendszerünk által termelt energia

2.4 MIO

kilogrammnyi CO2 megtakarítás fotovoltaikus rendszerünk és hőfelújításaink révén

70 %

Energiamegtakarítás a napelemeknek köszönhetően

close-up-electric-car-france
Globális jelenlét

Alacsony CO2 kibocsátású szállítás

Számunkra egyértelmű, hogy amikor az emberi mobilitást gépek segítik elő, a károsanyag-kibocsátás alapvetően elkerülhetetlen. Célunk azonban, hogy ezt a kibocsátást a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk.

Ebben az irányban az egyik fontos intézkedésünk a légi közlekedés minimálisra csökkentése volt. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a világ számos pontján saját értékesítési irodákat tartunk fenn, ahol hozzáértő helyi alkalmazottak képviselnek bennünket. A virtuális kommunikációs eszközöknek köszönhetően bármikor közvetlen kapcsolatban állunk globális partnereinkkel és ügyfeleinkkel.

A károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló küldetésünk egyúttal folyamatosan bővülő elektromos járműparkot is eredményezett. Természetesen saját napenergiával töltjük fel.

tartálykocsik
Bauer termékek minősége legendás

Fenntarthatóság a minőségen keresztül

Bauer termékek hosszú élettartama legendás. Sok vásárlónk addig használja a gépét, amíg csak dolgozik, ahelyett, hogy újat vásárolna. Ez jelenthet akár évtizedeket is. A kiváló minőség tehát nem csak az elégedett ügyfél, de a fenntarthatóság záloga is.

A hosszú élettartamú termékek létfontosságúak a fenntartható világ szempontjából. Minél tovább üzemképes egy gép, annál kevésbé terheljük környezetünket. Jó dolog, hogy a tartósság elve a kezdetektől fogva szilárdan rögzült cégünk küldetésében.

szeparátorok
A trágya körforgása

Újrahasznosítás

A hígtrágya értékes anyag, amelyet naponta nagy mennyiségben állítanak elő az állattartó telepeken. A gazdaság működési ciklusának összekötő eleme, és számos előnyös módon hasznosítható. A Bauer hígtrágya technológia támogatja a gazdálkodókat az újrahasznosítás folyamatában.

A szeparátoroknak itt kulcsszerepe van, hiszen a szilárd és folyékony anyagok szétválasztása számos új és hasznos lehetőséget nyit meg. Például a szeparátor a gazdaság saját trágyájából tud szerves almot előállítani. Ez kiküszöböli a kívülről előállított alomanyag szállítását, gondoskodik a trágya fertőtlenítéséről, valamint további előnye, hogy a bioalomanyagot minden nap frissen állíthatják elő.

centerstar
Precíziós öntözés

SmartRain és VRI

A mezőgazdaság elsődleges célja az emberek élelmezése. A világ népességének növekedésére való tekintettel azonban ez csak a hozamok jelentős növelésével lehetséges. A terméshozam javításának egyik megbízható módja az öntözés. Nem szabad azonban elfeledkeznünk arról, hogy a víz sok helyen szűkös erőforrás. A technológia segítségünkre van abban, hogy ezt az erőforrást a lehető leghatékonyabban és legpontosabban használjuk fel.

Ezt olyan intelligens eszközök alkalmazásával érhetjük el, mint a VRI (változó intenzitású öntözés) vagy a SmartRain, amelyek segítenek a rendelkezésre álló víz precíz adagolásában. Mindegyik gondosan igazodik az adott terményhez, talajviszonyokhoz, növekedési fázishoz és éghajlathoz. A használaton kívüli területek vagy utak mentességet kikerülhetők, és a különböző növények automatikusan megfelelő mennyiségű vizet kaphatnak akár ugyanazon öntözési folyamaton belül is. Mert minden csepp számít!