Bauer csoport
Menü
magnum sx dániában
Magnum SX Dániában

A dán burgonyakeményítő Bauer szivattyúkkal készül

A világ második legnagyobb burgonyakeményítő-gyártója Jütlandban található. A népszerű SX 2600 szivattyúkkal a gyártás megbízhatóan és teljes sebességgel végezhető.

Brandében - a Jütland-félsziget közepén - található az Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland Amba, röviden AKM. A vállalatot 1933-ban alapították, és egyike a Kartoffelmelcentralen, KMC amba összesen három termelési létesítményének. Az egyes gyárak független szövetkezetek, amelyek 1300 gazdálkodó tulajdonában vannak Dániában, akik burgonyatermésüket szállítják a gyárba. Hihetetlen, 1,5 millió tonna burgonyát dolgoznak fel a helyszínen Dániában, így a KMC a második legnagyobb burgonyakeményítő-gyártó a világon. Az AKM-nél kb. 250 000 tonna burgonyát dolgoznak fel évente, melyből kb. 55 000 tonna burgonyakeményítő készül augusztustól decemberig. A Brande-i termelés 90 százalékát a világ több mint 80 országába exportálják.

Bauer_Gülle_Pumpe_Magnum_SX_2600_IMG_4624
Erős szivattyúk

Burgonyakeményítő - mire?

Az élelmiszeriparban a burgonyakeményítőt számos késztermék kötőanyagaként használják. Például pékárukban, süteményekben, de hús- és kolbásztermékekben, zöldségkonzervekben vagy állati takarmányban is. Kis részét a technikában és a gyógyszerészetben használják. Az előállítási folyamat során a burgonyát először megtisztítják és feldarabolják, amíg pép képződik. Ezután eltávolítják a kemény burgonyahéj maradványait. A gépek a pépet szitán préselik át, így a lé és a burgonyakeményítő elválik a gumó többi részétől. A következő lépésben egy gőzölő veszi ki a levet a keményítőből. Végül a keményítőt szárítják, amíg finom, fehér por nem keletkezik.

Bauer_Güllepumpe_Magnum_SX_2600
Erős és tartós

Szivattyúzás teljes sebességgel a hét minden napján, 24 órában

Az AKM olyan erős szivattyúkat keresett, amelyek nagy mennyiségeket képesek nagy távolságra mozgatni. Ezenkívül alkalmasnak kell lenniük a folyamatos működésre, és különösen ellenállónak kell lenniük a kopással szemben, valamint magas szintű működési megbízhatósággal kell rendelkezniük.

Grindsted-i Bauer Agrometer tapasztalt márkakereskedője - aki az 1970-es évek óta értékesíti a teljes termékpalettát - a legjobb támogatást, gyors alkatrészellátást és megbízható szolgáltatást kínál. Elkötelezettségének köszönhetően a Bauer SX szivattyúi különösen népszerűek Dániában.

Az AKM-nél három SX 2600 fogaskerék- és talapzatszivattyút használnak: két SX 2600-at 75 kW-os motorral, egy SX 2600-at 90 kW-os motorral.

A kereskedő a szivattyúkat frekvenciaszabályozással, megfelelő motorokkal, kapcsolószekrényekkel egészítette ki. A burgonya tisztítása során keletkező technológiai vizet két SX 2600 pumpálja a négy kilométerrel távolabbi lagúnába, ahol összegyűjtik a vizet. A harmadik szivattyú a lagúnából három kilométerrel távolabb hozza a vizet az öntözőgéphez, amely decemberig öntözi az összegyűjtött vizet, mert Dániában nem fagy meg. A szivattyúk ezért augusztustól decemberig a hét minden napján, 24 órában teljes sebességgel működnek, így dolgozik a Magnum SX Dániában.

Szállítási sebesség: 190-200m3 / h

Nyomás a szivattyúnál: minimum 6 bar