Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Rólunk > Esettanulmányok > Tökéletes szervezés a SmartRain segítségével
Bauer_Beregnung_Rainstars_Smartrain
YORKSHIRE, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

Tökéletes szervezés a SmartRain segítségével

Öntözés Angliában? Igen, mert a homokos talajok gyorsan kiszáradnak, ezért szükségük van a „Smart-Rain” támogatására.

„A boldog sárgarépa otthona!” – így hívják a Yorkshire-i East Ridingben működő MH Poskitts Ltd. mezőgazdasági családi vállalkozást: évente elképesztően sok, 50 000 tonna sárgarépa és 9 000 tonna paszternák terem itt. A sárgarépa betakarításának nagy része júliustól decemberig történik. Annak érdekében, hogy egész évben friss zöldséget takaríthassanak be, a megmaradt sárgarépát szalmával takarják a szántóföldön, és decembertől májusig szükség szerint frissen húzzák ki a földből. A vezető szupermarketek gyökérzöldségeinek termesztése alkotja a gazdaság fő tevékenységét: 600 hektáron sárgarépát, 240 hektáron pedig paszternákot és burgonyát termesztenek. 500 000 tonna sütőtök is van - főleg Halloweenre! – és ezenkívül egyéb termények a termesztésben.

Bauer_Beregnung_Rainstar_SmartRain
ÖNTÖZÉS NÉLKÜL NINCS JÓ TERMÉS

Rainstar dobok homokos talajon

Anglia példája annak, milyen fontos lehet az öntözés, még esős területeken is. Poskitts burgonyaföldjei például nagyon homokos talajon vannak, amelyek gyorsan kiszáradnak. "A burgonyát márciusban ültetik el, és április elejétől öntözik" - mondta James Thorpe farmvezető. Ha ebben a szakaszban nem biztosítanak elegendő vizet, a hozam alacsony lesz.

Az öntözés még Angliában is kulcsfontosságú tényező a jó betakarítás és az állandó termékminőség biztosításában, így nem meglepő, hogy Poskitts 30 éve használja a Rainstars öntöződobokat. A yorkshire-i zöldségtáblákon 36 gép található, amelyeket öt éve SmartRain alkalmazással is felszereltek.

Bauer_Team_Poskitt_John Milner_James Thorpe_Adrian_Rob
LEGJOBB KEZELHETŐSÉG A SMARTRAIN-NAL

Akár 65 kilométerre is

A SmartRain segítségével James Thorpe farmvezető valamint Adrian Tindall és Rob Jackson összesen 36 gépet üzemeltetnek, így akár 65 kilométeres távolságban is képesek kezelni és ellenőrizni az öntözési munkákat. A Rainstarokat öt-nyolc gépből álló csapatokba rendezték, az adatáttekintés pedig lehetővé teszi az öntözés részletes tervezését és a szükséges jelentéseket a környezetvédelmi hatóság felé.

A csapatmenedzserek általában 16 kilométerre vannak a Rainstar doboktól. Az öntözött táblák egy része akár 65 kilométerre is lehet az otthoni gazdaságtól. A készülékek bármilyen távolságból felügyelhetők és vezérelhetők – akár nyaraláskor is!

A SmartRain könnyen telepíthető régebbi készülékekre is. A Poskits két legidősebb Rainstarja 20 éves. A SmartRain működéséhez a Rainstaroknak csak egy önellátó GPS-modulra van szükségük.