Bauer csoport
Menü
vri új-zélandon
Ú- Zealand - Waituna

Maximális hatékonyság a Bauer VRI technológiájával

Általában a VRI rendszert (Variable Rate Irrigation) alkalmazzák a szántóföldi gazdálkodásban, hogy egy táblán belül különböző intenzitású öntözést biztosítsanak, a növények speciális igényeihez igazodó pontos csapadékmennyiséggel. Új-Zélandon azonban a VRI-rendszerek 99 százalékát legelőn használják, akárcsak a Waituna Dairies.

Leigh és Alan Gibson farmján South Island keleti részén 750 tejelő tehén legel 200 hektáros legelőn. A Gibson család négy éve vásárolta meg a Waimate közelében lévő ingatlant, hogy modern tejfarmmá alakítsák át.

A legmagasabb szinten a VRI és a SmartRain segítségével

Kezdettől fogva világos volt, hogy ehhez egy modern öntözőrendszer is szükséges – kifinomult, hatékony és megbízható, egyedi és pontosan a Waituna Dairies speciális igényeihez igazodva, mint pl.

  • A csapadéktelítettség megszüntetése bizonyos területeken
  • Nagyobb mennyiségű öntözést alkalmazzon ott, ahol nagy a nedvességcsökkenés
  • A lejtős területeken a lefolyás minimálisra csökkentése az előírások betartása érdekében
  • Hígtrágya kijutttatásra
  • Tartsa távol a vizet az utaktól, ami jelentősen csökkenti az éves útkarbantartási feladatokat
  • Protect waterways with appropriate setback distances, which is also a critical compliance requirement
  • Szüntesse meg a magas költségeket
VRI_SmartRain_Pivot_Weide_Neuseeland_Alan_Leigh_Gibson
BAUER PIVOT RENDSZEREK ÉS A VRI

Ideális választás a Waituna Dairies farmhoz

A gazdaság korábbi tulajdonosa által telepített pod típusú öntözés nem volt kielégítő, ezért Gibsonék (a bal oldali képen) alternatív megoldásokat vizsgáltak. Kutatásuk során konzultáltak a Bauer márkakereskedővel, a Kirk Irrigation Ltd.-vel is, és teljesen meg voltak győződve szakértelmükről: Gibsonék az összes rendelkezésre álló módszert mérlegelve megállapították, hogy a két tározó, a Bauer centerek és a VRI az ideális választás az igényeikhez. Ez nemcsak az öntözés szabályozását javította, hanem a helyszíni szennyvízkezelést is.

Az év nagy részében a szennyvizet 30%-ban fecskendezik be a pivot rendszerbe, 70%-ban vízzel együtt. Azonban egyéb feltételek és a puffertároló feltöltése miatt a szezonon kívüli időszakban gyakran előírják a 100%-os hígtrágyával történő öntözést. Alan kijelentette, hogy a Bauer VRI rendkívül jól teljesítette ezt a követelményt, mindenféle elakadás vagy egyéb probléma nélkül.

Alan Gibson Deep Creek R2 Final Layout
SMARTRAIN, MINT TÁVIRÁNYÍTÓ

Hightech a precíz gazdaságirányításhoz

Leight és Alant egyaránt lenyűgözte a „SmartRain” távfelügyeleti csomag, amely zökkenőmentesen kapcsolódik a Bauer VRI csomaghoz. A könnyű használhatóság, a gyors reagálás és a precíz kezelés mind nagyon kívánatos tulajdonságok voltak a farm kezelésére kiválasztott csomagban. Egy másik fontos tulajdonság, amely Alan-t a VRI-rendszerhez vonzotta, az volt, hogy a Smartrain csomaggal asztali számítógépet, laptopot és okostelefont is használhatnak. Alan a farmon alkalmazottainak is adhatott bizonyos „irányítási jogokat”, amelyek lehetővé tették a személyzet számára, hogy hozzáférjenek a speciális funkciókhoz.

Leigh és Alan másik érdekes funkciója volt, hogy hosszabb ideig naplózhat információkat, mivel minden géphasználatot napi rendszerességgel rögzítenek. Ennél is fontosabb, hogy a pontos nyilvántartás hamarosan olyan követelmény lesz, amelyet minden gazdálkodónak meg kell felelnie.

Bauer_VRI_SmartRain_Pivot_Weide_Neuseeland_Alan Gibson Matt Hayman
EGY LÉPÉS ELŐRE

VRI – a tökéletes rendszer vízhez és szennyvízhez

Bauer VRI rendszer egyik hatalmas előnye, hogy mind a víz, mind a szennyvíz alkalmazását figyelembe vették. Ez az a hely, ahol a Bauer tervezési koncepciói némileg eltérnek a versenytársak termékeitől, mivel a Bauer egyformán figyelembe vette a víz és a szennyvíz alkalmazását. Ezen túlmenően a Bauer a jelenlegi működési keretek között folytatja a rendszer kibővítését, hogy a világ minden táján az ügyfelek igényeihez igazítsa.