Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja > Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja
új Rainstar-1
Itt az új Bauer Rainstar E széria

Megújult Magyarország legnépszerűbb öntöződobja

A Bauer új E széria csévélődobos öntözőberendezései számos olyan részletben újultak meg, amelyek megkönnyítik a kezelést és a karbantartást, miközben megőrzik a termék kiemelkedő hírnevét a teljesítmény és a tartósság tekintetében.

A Bauer az elmúlt években sok energiát fordított az olyan tervezési feladatokra, melyek a piacvezető Rainstar E-sorozat erősségeit megtartják, tovább viszik, valamint olyan új digitális technológiákkal vértezik fel, mint a Smart Rain távfelügyeleti vezérlőalkalmazás.

új Rainstar-2
Még jobb funkcionalitás

Egyszerűbb kezelés, műszaki fejlesztések

Ez jellemzi a Rainstar E100-E600 sorozatot. Az új modellekkel, továbbfejlesztett technológiát kínálunk ügyfeleinknek, új kiegészítőkkel. Az E100-E600 sorozat újításai közé tartoznak például a megerősített munkahengerek a kitámasztó lábakban, melyek a gép még biztonságosabb rögzítéséhez járulnak hozzá még kötött, egyenetlen talajokon is.

Hasonlóképpen új alapokra helyeztük az energiaellátást: nagyobb napelemmel és erősebb akkumulátorral az új Rainstar modellek hosszabb üzemidővel rendelkeznek, és további külső elektromos fogyasztók ellátására is alkalmasak.

új Rainstar-4
Új burkolat

Még kényelmesebb karbantartás

Emellett a tervezők figyelme kiemelten a mechanikai alkatrészek azon aspektusaira irányult, melyek a szervizhez, karbantartáshoz és beállításhoz való hozzáférés javítását szolgálják. A legszembetűnőbb vizuális változás az orsóhajtású turbinát és a sebességváltót eltakaró oldalvédőben van – de az első látásra már kevésbé nyilvánvaló, hogy ahelyett, hogy 10 csavar tartja a helyén, az új modellek esetén reteszeket használunk, amelyek elengedéskor lehetővé teszik a burkolat kinyitását. Így gyorsabban és könnyebben férhet hozzá az olyan alkatrészekhez, mint a szíj. A Rainstarral dolgozók számára jól ismert elem, hiszen a Bauer rendkívül hatékony vízturbinájáról a hajtást a láncon lévő szíjtárcsára és a lánckerékre továbbítja, amely lassan forgatja a dobot, hogy behúzza a tömlőt, valamint a vízágyút vagy az öntözőkonzolt.

új Rainstar-3
Hatékonyabb napelem

Izmosabb áramellátás

Az új burkolat felnyitásakor egy nagyobb akkumulátort láthatunk az Ecostar 6000 vezérlő tápellátásához, melyhez a 4,3 hüvelykes LED érintőképernyő kapcsolódik. Ezt membrángombokkal egészítették ki a leggyakrabban használt funkciókhoz.

A gépkezelők akár 12 különböző öntözési programot is tárolhatnak, amelyek meghatározzák a visszahúzási sebességet, az előöntözést, az utóöntözést és a sebességzónákat, majd bármikor lekérhetik az eltárolt öntözési programokat, így nem kell minden egyes öntözési munkamenethez egyedi paramétereket megadni.

Magát az akkumulátort most egy hatékonyabb napelem látja el energiával; még mindig a burkolattal egy síkban van felszerelve, de a fejlesztésnek köszönhetően ferdén megtámasztható, hogy hatékonyabban gyűjtse be a nap energiáját.

230907_Bauer_Rainstar_A5 (1)
Minőségi öntöződob

Fontos részletek

A mobiltelefonon SMS-en keresztüli távelérés lehetővé teszi az öntözésirányítók számára, hogy távolról ne csak a leállítás és indítás működjön, de képesek legyenek beállítani a visszahúzási sebességet, ellenőrizni a gép állapotát és hibaüzeneteket fogadni. Aktiválható a „futás kész” üzenet, így az öntöződob vízmérőjén található digitális bemenetnek köszönhetően az Ecostar 6000 vezérlő rögzíti a munkamenetet és a felhasznált vízmennyiséget is.

Az egyéb változtatások közé tartoznak még a könnyebben hozzáférhető csődob csapágyak, és a fékek utólagos beszerelésének lehetősége is.

A Bauer E-sorozat hat modellből áll az E 100-tól az E 600-ig, különböző méretekben és hosszúságban, a Bauer saját polietilén (PE) csöveivel, amelyek a Bauer ausztriai Voitsbergben található gyárában készülnek.

1 of 2