Bauer csoport
Menü
BAUER Websites > BAUER Hungary > Rólunk > Esettanulmányok > Faipar és a Bauer szivattyúk Ausztriában
Bauer Langwellenpumpe LEC-HD 11/5
Gratwein, Ausztria

BAUER szivattyúk a faipar számára

Finom furnér előállításához a fát kíméletesen, magas hőmérsékleten kell főzni. A Graz melletti Merkscha furnérgyárban a keletkező meleg szennyvizet fenntartható módon fűtési célokra használják fel. A BAUER LEC-HD hosszútengelyű szivattyúja fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

Bauer Langwellenpumpe LEC-HD 11/5

A furnér a legfinomabb dolog, amit fából lehet készíteni. A 0,5-8 mm vékony falemezek, amelyeket különféle fűrészelési és vágási eljárásokkal választanak el a törzstől, bútorokat, ajtókat vagy akár hangszereket is díszítenek. A kiváló minőségű furnérok előállítása szakértelmet, gondosságot és precizitást igényel, és - akárcsak a Merkscha furnérgyárban - a BAUER LEC-HD 11kW hosszútengelyű Magnum szivattyúját.

Bauer Langwellenpumpe LEC-HD 11/5

A furnér gyártása során magas hőmérsékletű szennyvíz keletkezik, mivel a finom falapokat óvatosan fel kell forralni, mielőtt gyalulnánk és felszeletelnénk. A furnérgyár sokáig keresett egy megfelelő szivattyút, amely egyrészt elbírja a 70-80°C-os forró szennyvizet, másrészt öt méter mélyről tudja felszívni a közeget. Az ideális megoldás végül a BAUER LEC szivattyú lett: a Magnum szivattyú először a vízben lévő famaradványokat vágja le, majd a forró közeget silóba pumpálja. A szennyvíz nagy része fenntartható módon energiaforrásként kerül felhasználásra - a silóban található fűtőspirálnak köszönhetően a hő a házon belüli fűtési rendszerbe kerül. A többi szennyvizet fokozatosan több aknába szivattyúzzák lehűlni. Csak egy bizonyos hőmérséklet elérése után lehet a szennyvizet a csatornába szivattyúzni. A furnérgyárban külön vezérlőrendszer került kialakításra a precíz vezérlés érdekében. Így percenként meghatározható a víz aktuális hőmérséklete.

http://merkscha.at/

Bauer Langwellenpumpe LEC-HD 11/5
Infobox

Bauer hosszútengelyű szivattyú LEC-HD 11/5

Járókerék 230

Átfolyás 40-300m³/h

Magasság 4-15m

Teljesítmény 8,5-11 kW

Forgatások 1475/min

Vágószerkezettel és krómacél járókerékkel